2010/11/25

Πάμπλο και Νίκος

Χάρη στον Δημήτρη Τζελεπή, φύλακα του Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης, ο Πάμπλο βρίσκεται πάλι στο σπίτι του.

Ο Πάμπλο βρέθηκε να τριγυρνάει στην αυλή του σχολείου από τον Δημήτρη, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την αντιπρόεδρο της φιλοζωικής "ΕΛΠΙΔΑ & ΣΤΟΡΓΗ". Ήταν γνώριμος της Γλύκας ο μικρός και τον πήγε κατευθείαν στον Νίκο, ο οποίος τον έψαχνε από νωρίς το απόγευμα. Τέλος καλό, όλα καλά!

Κλειδώνουμε πάντα τις πόρτες στις αυλές μας, έτσι ώστε να μην μπορεί να τις ανοίξει κάποιος απ' έξω. Μπορεί κατά λάθος, μπορεί εκ προθέσεως, κάποιος να αφήσει το σκύλο μας ή τη γάτα μας να βγει έξω. Ο Πάμπλο ήταν απλώς πολύ τυχερός.

Στην Καλλιθέα Κατερίνης, απ' ότι διαβάσαμε στο tro-ma-ktiko.blogspot.gr, τα σκυλιά δεν ήταν τόσο τυχερά. Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του "τρομακτικού" πολλά σκυλιά δηλητηριάστηκαν από αθίγγανους που μπήκαν σε αυλές προκειμένου να καθαρίσουν τις αυλές από τους φύλακες και να ακολουθήσει το "ξεσήκωμα" των σπιτιών.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!

  • Ένα δεμένο σκυλί δεν μπορεί να είναι φύλακας - είναι απλώς έρμαιο του καθενός!
  • Ένα πεινασμένο σκυλί δεν είναι φύλακας - είναι έρμαιο του καθενός!
  • Ένα ανεκπαίδευτο σκυλί δεν είναι φύλακας - είναι έρμαιο του καθενός και ίσως επικίνδυνο για άλλους ανθρώπους!

Φροντίζουμε να μάθουμε στο σκυλί μας να μην τρώει από κάτω. Το κρατάμε χορτάτο και το εκπαιδεύουμε να τρώει άλλο τίποτε εκτός από αυτό που του δίνετε εσείς. Όχι βέβαια με καυτερά, αλμυρά και όλους αυτούς τους ανόητους τρόπους που υιοθετούμε μετά από συμβουλές άσχετων "ειδικών", αλλά με υπομονή και αγάπη και θετική εκπαίδευση. Διαβάστε εδώ πως θα μάθετε στο σκυλί σας να έχει αυτοσυγκράτηση και να μην τρώει από κάτω.

Να θυμάστε: όσο καλά και να είναι εκπαιδευμένο ένα σκυλί, η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ. Επαναλαμβάνουμε τα μαθηματάκια σαν παιχνίδι μια φορά το τόσο για "συντήρηση". Και δεν 'ημαστε ποτέ 100& σίγουροι. Μία φορά στο εκατομύριο μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Ήμαστε προσεκτικοί και φροντίζουμε να παρέχουμε ασφαλές περιβάλλον για το σκύλο μας, έτσι ώστε να παραμείνουμε παρέα μέχρι τα βαθιά του γεράματα.