2010/11/18

η μελίνα...

Η Μελίνα είναι 4,5 μηνών περίπου και βρέθηκε στην περιοχή του γηπέδου.  Οδηγήθηκε στον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου Κατερίνης από την αντιπρόεδρο της φιλοζωικής ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ  ΣΤΟΡΓΗ και την εθελόντρια ανάδοχο Φιλιώ. Είναι γύρω στα 6 κιλά, και σε πλήρη ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει τα 10.

Διαγνώστηκε δεμοδηκτική ψώρα. Η δεμοδηκτική ψώρα φείλεται σε ενα ακάρεο που ζει κυρίως στους θύλακες των τριχών και στους σμηγματογόνους αδενες και μεταδίδεται στα κουτάβια τις πρώτες 3-4 μέρες της ζωής τους από τη μητέρα τους. Δεν μεταδίδεται με άλλο τρόπο, ούτε από σκύλο σε σκύλο, ούτε από σκύλο σε άνθρωπο. Φορείς του παράσιτου αυτού είναι ουσιαστικά όλα τα σκυλιά, λίγα όμως εκδηλώνουν τη νόσο. Στα κουτάβια ειναι σχετικά συχνή η εκδήλωση της νόσου επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι ακόμη επαρκώς ανεπτυγμένο. Συνήθως έχει εντοπισμένη μορφή με μικρές αλλοιώσεις στο κεφάλι και στο σώμα και αυτοθεραπεύεται σε ποσοστό 90 % .( πηγή: Τελέσιλλα)

Ξεκίνησε θεραπεία για πιο σίγουρα αποτελέσματα, και θα φιλοξενηθεί από την εθελόντρια ανάδοχο Φιλιώ έως ότου θεραπευθεί από την ψώρα και φθάσει στον πρώτο οίστρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν τα εμβόλια και η στείρωση από το Δήμο Κατερίνης και να δοθεί σε μόνιμο ανάδοχο για υιοθεσία.Ευχαριστούμε πάρα πολύ την γλυκιά Φιλιώ, η οποία έχει και τρεις γάτες στο σπίτι της, με τις οποίες όμως η Μελίνα μας, παρόλες τις αρχικές ανησυχίες, έδειξε μεγάλη κοινωνικότητα και τα πάει μια χαρά.