2010/11/26

Η Τρίστα...

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο κύριος Χρήστος ( υπάρχουν άνθρωποι λοιπόν) βρήκε στο δρόμο του ένα θηλυκό κουταβάκι σε άθλια κατάσταση, το οποίο και περιποιήθηκε ιδιαίτερα έως ότου ειδοποιηθεί η αντιπρόεδρος του σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ" και να μπορέσουμε να πάμε να το πάρουμε.Εκείνο το βράδυ φιλοξενήθηκε από την Birbi, προκειμένου να οδηγηθεί το επόμενο πρωί στο κτηνιατρείο που συνεργάζεται με το Δήμο Κατερίνης. Όταν φτάσαμε στη Birbi και το είδαμε προσεχτικά είδαμε ότι είχε μεγάλο πρόβλημα με το τρίχωμά του και έντονο κνησμό. Έγινε μπάνιο με αντικνησμικό σαμπουάν, και μια αστοχία με χαμομήλι (δικιά μου αυτή) και η κουταβίνα έπεσε για ύπνο. Οδηγήθηκε τελικά το ίδιο βράδυ στο γιατρό, όπου και διαπιστώθηκε σαρκοκοπτική ψώρα. (Διαβάστε για την σαρκοκοπτική ψώρα εδώ)Η θεραπεία της ξεκίνησε το ίδιο βράδυ με αντιβιώσεις και την ένεση.
Φιλοξενείται προσωρινά στο κτήμα μας, (ευχαριστούμε πολύ και την Μαρία Μίνου η οποία προσέφερε επίσης φιλοξενία, αλλά είναι καινούρια μανούλα και δεν κάνει) σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο προκειμένου να προστατευτούν τα άλλα σκυλιά από μετάδοση. 
Σκοπός είναι να αναρρώσει πλήρως, χωρίς να αποκτήσει κακές συνήθειες και να κοινωνικοποιηθεί  προκειμένου να δοθεί για υιοθεσία.
Σήμερα 26 Νοεμβρίου, είναι ήδη πολύ καλύτερα, με σημαντική διαφορά στον κνησμό και το δέρμα, και γεμάτη κέφια.

Βίντεο με την Τρίστα (τέλος Νοεμβρίου)