2010/12/06

Πέντε νεογέννητα κουτάβια σε κάδο απορριμάτων

Χθες Κυριακή, γύρω στο μεσημέρι, επικοινώνησε φιλόζωη από το Λιτόχωρο με την Γλύκα (σωματείο "Ελπίδα και Στοργή") για 5 κουταβάκια νεογέννητα, τα οποία βρήκε πεταμένα σε σακούλα μέσα σε κάδο σκουπιδιών.

Λόγω του ότι αποτελεί ξεχωριστό δήμο, η Γλύκα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, και συμβούλεψε την φιλόζωη κυρία να απευθυνθεί στην κτηνίατρο του Λιτοχώρου Αναστασία Δασοπούλου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη. Και το απέδειξε αυτό όταν ανέλαβε ασυζητητί και αφιλοκερδώς να περιθάλψει τα κουτάβια, τα οποία βέβαια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιβιώσουν λόγω του άμεσου αποχωρισμού από τη μαμά τους.

Μπράβο στην Αναστασία, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από την φιλοζωική αλλά και εμάς τους εθελοντές, που χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν και αυτήν για το έργο που επιτελούν, για την ελπίδα που δίνουν σε μας και για το καλό παράδειγμα που δίνουν στους υπόλοιπους.

Οι κτηνίατροι, εάν το θέλουν, μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες των φιλοζωικών και των ομάδων εθελοντών, και όχι μόνο εξυπηρετώντας και προσφέροντας υπηρεσίες όσον αφορά σε αδέσποτα. Έχουν πρόσβαση στους περισσότερους "κηδεμόνες" ζώων, που σημαίνει ότι:1ον: Μπορούν, εάν θέλουν, άτυπα ή και τυπικά, σε συνεγασία με τους δήμους, να βοηθήσουν στην καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων.
2ον: Μπορούν, εάν θέλουν, να ενημερώνουν τον κόσμο για τη σωστή φροντίδα ενός κατοικιδίου και να προειδοποιούν για τις κυρώσεις σε περίπτωση κακοποίησης.
3ον: Μπορούν, εάν θέλουν, και οφείλουν βάσει νόμου, αλλά κανείς δεν το κάνει γιατί έτσι απειλείται η ιδιώτευσή τους, να καταγγέλουν περιστατικά κακοποίησης που έρχονται στο ιατρείο τους.
4ον: Μπορούν, εάν θέλουν, να συμμετέχουν στο μποϋκοτάζ των παράνομων εκτροφείων σταματώντας να εμπορεύονται κατοικίδια, (πράγμα το οποίο επίσης δεν κάνουν οι περισσότεροι) και να προωθούν αδέσποτα κατάλληλα για υιοθεσία κατά περίπτωση.

Μπορούν, εάν θέλουν, να αγαπάνε τα ζώα και να γίνουν η φωνή τους, γιατί αυτά δεν έχουν δική τους. Μπορούν, εάν θέλουν. Χωρίς να απειλούν την ιδιώτευσή τους και τα κέρδη τους. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισφέρουν από γνήσια αγάπη, ο καθένας όπως μπορεί, στον καθημερινό αγώνα απέναντι στην αναλγησία, την αμορφωσιά και τη χοντροκοπιά που πρώτα θύματα έχει πάντα τα ζώα.

από τον αναρχογατούλη


Και μην ξεχνάτε: ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!