2011/01/01

Χρόνια σας πολλά...

... και ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος να φέρει στον καθένα ότι του αξίζει.

Συγνώμη εκ των υστέρων για την απουσία μας.

Δεν ήμασταν διακοπές. Τρέχαμε πάνω - κάτω για να φροντίσουμε ταυτόχρονα με τις οικογενειακές, λόγω των ημερών, υποχρεώσεις και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, συνάμα και τις εθελοντικές που αναλάβαμε αγόγγυστα για χάρη κάποιων ταλαιπωρημένων ζώων, μιας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι και συνεργαζόμενοι "αδυνατούσαν". (Μην παρεξηγηθεί το πνεύμα μου. Αδιαμαρτύρητα προσφέρουμε και κατ' επιλογήν μας ότι χρειάζονται τα ζώα. Μην τολμήσει όμως κανείς να θεωρήσει πως θα πληρώνεται από τον Δήμο για να τον βγάζουμε με το δικό μας χαμαλίκι ασπροπρόσωπο. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και όποιος δεν μπορεί αποχωρεί.)

Βρέθηκαν, λοιπόν, χθες δύο καταταλαιπωρημένα ανήλικα σκυλιά, θηλυκά, με ψώρα εξαιρετικά προχωρημένη όπως θα δείτε παρακάτω στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, στα οποία οι άνθρωποι μέσα στο πνεύμα των ημερών, της αγάπης, της ομόνοιας και της χαράς, αποφάσισαν σε συνέχεια της αναλγησίας που έδειξαν αρχικά, να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα βγάζοντάς τα στο δρόμο. Και σκέφτομαι μάλλον ευτυχώς τελικά, γιατί έτσι έχουν ελπίδα να θεραπευθούν και να γνωρίσουν την ανθρώπινη αγάπη, έστω και αργά.

Για του λόγου το αληθές δείτε την Πάττυ...

Η Πάττυ δεν ανέχεται άγγιγμα πουθενά γιατί πονάει και αιμορραγεί από παντού. Μόλις βέβαια μπήκε στο κελί της στο κυνοκομείο, είδε το στρωματάκι της, φαγητό και νερό, άκουσε άλλα σκυλιά, χαλάρωσε, έφαγε και πήγε να ξαπλώσει. Να σημειώσω ότι γίνονται έρευνες για να βρεθεί το κ....ι που την άφησε να φτάσει σε αυτή την κατάσταση.

... και την Βασιλεία...


Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την πιάσουμε, καθώς έτρεχε πανικόβλητη μέσα σε αυτοκίνητα και κόρνες. Δεν είχε καν κουράγιο να φάει στην αρχή. Άνοιγε με δυσκολία το στόμα της και άπαξ και μπήκε στο κλουβί ήταν τόσο φοβισμένη που δεν έβγαινε με τίποτε και χρειάστηκε μεγάλη εφευρετικότητα  για να την καταφέρουμε να χαλαρώσει έστω και λίγο. Επίσης ερευνάται ποιός την παραμέλησε και κακοποίησε τόσο πολύ.

Τα ζώα οδηγήθηκαν στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο που διέγνωσε σαρκοπτική ψώρα και δεμοδηκτική ψώρα, και έγιναν οι πρώτες ενέσεις. Τα σκυλιά οδηγήθηκαν στο κυνοκομείο, γιατί ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος αδυνατεί να τα φιλοξενήσει  λόγω αργίας τριημέρου, και οι αντιβιώσεις δίνονται δύο φορές την ημέρα από την Γλύκα, λόγω του ότι κανείς από τους υπαλλήλους και τους συνεργαζόμενους δεν μπορεί να πηγαίνει δύο φορές την ημέρα στο κυνοκομείο. Ο νοών νοήτω περαιτέρω.

Οι οδηγίες στο προσωπικό καθαριότητας ήταν σαφέστατες - να μην βρεχτούν τα σκυλιά και τα στρώματά τους, να κάνουν στεγνό καθάρισμα και επιτόπου με χλωρίνη όπου έχει ακαθαρσίες κλπ. Ίδωμεν...