2011/04/04

Πουλάρι παρατημένο ζει δίπλα στη νεκρή του μάνα....

Σοβαρή καταγγελία δέχθηκε η Γλύκα το Σάββατο αργά το βράδυ από κύριο που βρισκόταν στην Παραλία Κατερίνης για ένα πουλάρι παρατημένο το οποίο ζει δίπλα στη νεκρή μάνα του σε καταπατημένο δημόσιο χώρο.

Η καταγγελία εξακριβώθηκε την Κυριακή το πρωί από την ίδια και τον κ. Νικήτα. Ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν ο κ. Ηρακλής, από το γνωστό ομώνυμο κτήμα ιπποειδών στην περιοχή της Κατερίνης και η αστυνομία.


Το πουλάρι ήταν αρχικά δεμένο, όπως και η μαμά του, κατάφερε όμως να λυθεί από το μισοσαπισμένο σχοινί και να έχει πρόσβαση σε άχυρα και χορτάρι στην γύρω περιοχή, οπότε και επέζησε. Η κατάσταση υγείας του φαίνεται σχετικά καλή, με έντονα όμως τα σημάδια της παραμέλησης και της ταλαιπωρίας.

Ο ιδιοκήτης φυσικά άφαντος. 


Χθές το πρωί, Δευτέρα 04-04-2011, ειδοποιήθηκε η κτηνιατρική υπηρεσία και το υγειονομικό. Ακολούθησε έκθεση στον εισαγγελέα και τα πράγματα θα πάρουν αυτεπάγγελτα το δρόμο τους. Σήμερα θα απομακρυνθεί το πουλάρι, το οποίο θα φιλοξενηθεί κατά τα λεγόμενα από τον κ. Ηρακλή. 


Μοναδικό μου σχόλιο ότι δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη. Εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης Γ.Κ. είναι νεκρός, έζησε τη ζωή του απομονωμένος χωρίς κανέναν συγγενή, γνωστό ή φίλο που να είναι ενήμερος για τα ζώα,  και τα ζώα βρισκόταν σε μέρος που δεν υπήρχε πρόσβαση από κανέναν για όλο αυτό το διάστημα - υπολογίζεται ότι η φοράδα είναι νεκρή περί τους δύο μήνες - θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ποινές, όχι μόνο στον ιδιοκτήτη, αλλά και στους άμεσα εμπλεκόμενους συγγενείς.

Τα περαιτέρω είναι περιττά. Διαπιστώστε ιδίοις όμμασι την κατάσταση.