2011/06/15

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Κατατέθηκε σήμερα αίτηση στον Πρόεδρο της Ο.Α., υπεύθυνης διαδημοτικής επιχείρησης για την διαχείριση του δημοτικού κυνοκομείου, προκΕιμένου να ζητηθεί η έννομη δράση στο θέμα των αδέσποτων ζώων και να επιληφθεί των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εγκληματική αδιαφορία . Το κείμενο της αίτησης ακολουθεί.

Παρακαλούμε διαβάστε την αίτησή μας προσεκτικά.

Παρακαλούμε επίσης να κάνετε τον κόπο να μας στηρίξετε σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε για να συμμορφωθεί ο Δήμος Κατερίνης με το γράμμα του νόμου, όσον αφορά στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων και την προστασία της υγείας των έγκλειστων στο δημοτικό κυνοκομείο ζώων, στέλνοντας ένα email ή ένα fax με το κείμενο που θα βρείτε στο τέλος της σημείωσης ή με κάποιο δικό σας στις διευθύνσεις ή στα νούμερα που αναφέρονται επίσης στο τέλος της σημείωσης.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΙΓΟΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Αριθμός πρωτοκόλλου στην Ο.Α: 25/15-06-2011

Αιτηθήκαμε κοινοποίηση στον Δήμαρχο Κατερίνης κ.κ. Σάββα Χιονίδη, με αριθμό πρωτοκόλλου: 46705/15-06-2011

Αιττηθήκαμε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να λάβει γνώση της κοινοποιούμενης αίτησης και να πράξει τα νόμιμα με αριθμό πρωτοκόλλου 7470/15-06-2011

Αιτηθήκαμε επίσης στην Υγειονομική Διεύθυνση να λάβει γνώση της κοινοποιούμενης αίτησης και να πράξει τα νόμιμα με αριθμό πρωτοκόλλου 3118/15-06-2011

Όσον αφορά στο ΥΠΑΑΤ, οι κοινοποιήσεις έγιναν ηλεκτρονικά και ζητήθηκε αριθμός πρωτοκόλλου. Ελπίζουμε σε απάντηση. Μόλις έχουμε αριθμούς θα τους κοινοποιήσουμε.

Αύριο θα γίνει κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το κείμενο της αίτησης:

" ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Ολυμπιακής Αναπτυξιακής
κ.κ. Ζήνωνα Στραζέμη
Παρμενίωνος 32, Κατερίνη,
60100, ΠΙΕΡΙΑ
Τηλ: 23510 47794                                                                Κατερίνη, 15 Ιουνίου 2011


ΘΕΜΑ: Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες και λοιπές προτεραιότητες δημοτικού κυνοκομείου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.    Δήμαρχο Κατερίνης
grammateia@katerini.gr
2.    κκ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης
3.    Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πιερίας
4.    Διεύθυνση Υγειονομικής Υπηρεσίας Πιερίας
5.    ΥΠΑΑΤ, Υφυπουργό κ. Μιλένα Αποστολάκη
milapo@hol.gr

6.    ΥΠΑΑΤ, Δ/νση Κ.Α.Φ.Ε.
info@minagric.gr

7.    ΥΠΑΑΤ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΖΩΩΝ
Υπ’ όψιν κ.κ. Ντουντουράκη Σπυρίδωνα
Τηλ: 210 8835440
Fax: 210 8252673
vetserv@ath.forthnet.gr

Κύριε Σατραζέμη,

Η διαρκής επιμονή στην τήρηση  μιας όλο και πιο αδιάφορης και αμέτοχης στάσης από μέρους σας, παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των εθελοντών μας, στο θέμα της επίλυσης  των προβλημάτων των αδέσποτων ζώων και του δημοτικού κυνοκομείου, η άρνηση να  τηρηθεί το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων όπως ορίζει η σύμβασή σας με το ΥΠΑΑΤ, η παράνομη διακοπή των εμβολιασμών, αποπαρασιτώσεων και κτηνιατρικών ελέγχων των εισερχομένων ζώων από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα και των στειρώσεων έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, καταλήγει τραγικά στα ακόλουθα αριθμημένα περιστατικά:

Στο διάστημα από 04/10/2010  έως και σήμερα:

-       Έχουν βρεθεί  15 εγκαταλελειμμένες τοκετο-ομάδες σκύλων (μέλη από 4 έως και 12 η κάθε μια, 77 κουτάβια δηλαδή). Από αυτές έχουν επιβιώσει και προωθηθεί από την ομάδα μας σε υιοθεσίες, αριθμώντας σε μέλη, μόνο 17.
-       Έχουν χάσει τη ζωή τους στο τελευταίο πεντάμηνο από γαστρεντερίτιδα 15 και από μόρβα 7,  και νοσούν αυτή τη στιγμή 3 διαγεγνωσμένα..
-       Έχει γεννηθεί εντός καταφυγίου τοκετο-ομάδα των 11 (εκ της οποίας επεβίωσαν μόνο δύο μέλη), και αναμένoνται   άλλη μια  επίσης των 11,και άλλη μια των 8.
-       Υπάρχει έξαρση δεμοδηκτικής και σαρκοπτικής ψώρας, καθώς και σταφυλοκοκκικής δερματίτιδος λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής και της αδυναμίας του προσωπικού να τηρήσει τα ανάλογα πρωτόκολλα, και να συμμορφωθεί με τις επανειλημμένες υποδείξεις και συστάσεις κτηνιάτρων και εθελοντών.
-       Υπάρχει μόνιμη έξαρση κολίτιδας και εντερίτιδας, ειδικά στα φιλοξενούμενα μικρής ηλικίας,  γιατί οι τροφές που παρέχονται είναι πολύ κακής ποιότητας και ενίοτε ληγμένες.

Αναφορά στην παράνομη τοποθέτηση των εγκαταστάσεων του δημοτικού κυνοκομείου μέσα στον χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της Κατερίνης, στην έλλειψη άδειας λειτουργίας, στην ελλιπή μελέτη των εγκαταστάσεων του δημοτικού  κυνοκομείου, στις κακοτεχνίες και στις λοιπές παραβάσεις που διαπιστώνονται στους χώρους και στην λειτουργία (απόντα αποστραγγιστικά, απούσα περίφραξη, ελλιπής σκίαση και προστασία από καιρικές συνθήκες, ακατάλληλο προσωπικό καθαριότητας κλπ) δεν γίνεται επί του παρόντος, καθώς προτεραιότητα  αποτελεί η σύννομη λειτουργία για την προστασία των αδέσποτων ή φιλοξενούμενων ζώων, η εξασφάλιση της καλής τους υγείας και της αξιοπρεπούς διαβίωσής του, έστω και σε έναν χώρο παράνομα υφιστάμενο.

Προτεραιότητα λοιπόν αποτελούν:

-       Η τήρηση της περιόδου καραντίνας των 10 ημερών σε κάθε εισαγωγή, ο αιματολογικός (λεισμάνεια, εριλιχίωση, μόρβα) και κλινικός έλεγχος, και ακολούθως ο εμβολιασμός.
-       Οι στειρώσεις.
-       Οι αποπαρασιτώσεις
-       Η απολύμανση και η απεντόμωση των χώρων
-       Η απομάκρυνση του νυν προσωπικού καθαριότητας γιατί αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης εργασίας, εσκεμμένα δεν συμμορφώνεται στις συστάσεις και υποδείξεις των κτηνιάτρων για τα πρωτόκολλα απολύμανσης και καθαρισμού προκειμένου να προφυλάσσεται  η υγεία  των έγκλειστων ζώων, και εσκεμμένα και λόγω έλλειψης παρουσίας προϊστάμενης αρχής στο χώρο εργασίας τους παραβιάζουν τους όρους και τα ωράριά τους, ειδικά σε περιόδους αργιών.
Η νέα σύμβαση να γίνει με κριτήρια και όρους που θα θέσουν οι κτηνίατροι  ως  ειδικοί  για την υγεία των ζώων.
Τα κριτήρια τοποθέτησης άλλων δημοτικών υπαλλήλων σε αυτή τη θέση να είναι κυρίως η υπευθυνότητα, η φιλοζωία και η εμπειρία  στις επαφές με τα ζώα.
-       Η σύνδεση των απορροών με το δίκτυο του βιολογικού σταθμού Κατερίνης, η οποία ακόμη εκκρεμεί.
-       Ο καθαρισμός με όργωμα του αδιαμόρφωτου ακόμη χώρου που γειτονεύει με τις πτέρυγες από την ανεξέλεγκτη βλάστηση, καθώς αποδεδειγμένα, και ανεξέλεγκτα επίσης ,  κυκλοφορούν οχιές και ποντίκια, τα οποία απειλούν όχι μόνο την υγεία αλλά και τη ζωή των έγκλειστων ζώων.
-       Η συνεργασία  δημοτικών αρχών, δημοτικής αστυνομίας και εθελοντών προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκ του νόμου επιβαλλόμενη από το 2004 ηλεκτρονική σήμανση  όλων των κατοικιδίων της περιοχής.
-       Η συνεργασία δημοτικών αρχών, εθελοντών και κτηνιάτρων προκειμένου να γίνει καμπάνια ενημέρωσης (όπως άλλωστε ορίζει η νυν σύμβαση) αλλά και έμπρακτης υποστήριξης  στειρώσεων των κατοικιδίων σε νοικοκυριά  με χαμηλό εισόδημα, που θα αποδώσει σε βάθος χρόνου εξοικονόμηση πόρων και θα σπάσει τον φαύλο κύκλο: ανεξέλεγκτες γεννήσεις -> κουτάβια - > εγκατάλειψη - > ανεξέλεγκτες γεννήσεις.

Αυτή η στάση της αποχής είναι άνανδρη απέναντι στους εθελοντές και στις υποχρεώσεις σας που ο νόμος ορίζει, παράνομη, και εγκληματική απέναντι στα ζώα, ειδικά στα έγκλειστα, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου εξαρτώμενα από την φροντίδα που υποχρεούστε να παρέχετε. Δεν παραβιάζετε απλώς κατάφωρα τον νόμο, έχετε επιπλέον διαμορφώσει ένα συναισθηματικά εκβιαστικό καθεστώς, κάτω από το οποίο διαβιούν όλοι οι εθελοντές, οι οποίοι έχουμε δηλώσει πολλάκις πως δεν θα εγκαταλείψουμε τα αδέσποτα και τα έγκλειστα ζώα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να καλύψουμε τα κενά που αφήνει η κακή διαχείριση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου  και η εγκληματική σας αμέλεια.

Ζητούμε να επιληφθείτε άμεσα των αναγκών του δημοτικού κυνοκομείου τουλάχιστον, ειδάλλως θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε στις απαραίτητες και σύμφωνες με το νόμο ενέργειες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών  και εννόμως να ζητήσουμε  την απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπευθύνους.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: Αδέσποτα Κατερίνης"


Το κείμενο της υποστήριξης:

                                                                                                                              "Πεδίο Ημερομηνίας και Τόπου

Λάβαμε γνώση της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο σας όσον αφορά στο "Πρόγραμμα για την Προστασία των αδέσποτων ζώων" και γνώση της  υπ' αριθμ. 25/15-06-2011 αίτησης προς την Ο.Α. και τον Πρόεδρό της με θέμα "Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, απεντομώσεις κλπ" και της υπ' αριθμ. 46705/15-06-2011 κοινοποίησής της  στο γραφείο του Δημάρχου Κατερίνης.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  και ζητούμε να αναλάβετε άμεσα τις υποχρεώσεις σας στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ζητούμε την τήρηση του προγράμματος για την "Προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων", την άμεση δραστηριοποίησή σας και την διενέργεια όλων των απαραίτητων για την υγεία των αδέσποτων ζώων δράσεων που παρανόμως διακόψατε από τον Αύγουστο του 2010. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  αξιοπρεπή διαβίωση για τα έγκλειστα ζώα.

Αρνούμαστε τις εκπτώσεις στις υποχρεώσεις σας, αρνούμαστε τα βερεσέδια.

Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ δεχόμαστε την μετατροπή μιας οικονομικής κρίσης, για την οποία ουδείς άλλος από εσάς και τους ομοίους σας ευθύνεται, σε κρίση ηθικών αξιών, και θα πολεμήσουμε με κάθε έννομο μέσο για την συμμόρφωσή σας με το γράμμα του νόμου.                             

Αναμένουμε την δραστηριοποίησή σας.
                                                                                                                                            Πεδίο Υπογραφής"

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
E-MAIL: info@katerini.gr
ΤΗΛ: +302351350400
FAX: +302351036380

ΖΗΝΩΝ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ
(Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ολυμπιακής Αναπτυξιακής, Υπεύθυνος για την διαχείριση του κυνοκομείου)
E-MAIL: satrazemis@katerini.gr
ΤΗΛ: +302351350403

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
E-MAIL: grammateia@katerini.gr
ΤΗΛ:+302351350410
FAX:+302351036380